Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tužilac Katnić traži ukidanje imuniteta poslaniku Medojeviću


Nebojša Medojović sa ostalim liderima Demokratskog fronta

Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, podnio je Skupštini Crne Gore Zahtjev za odobrenje da se protiv Nebojše Medojevića, poslanika u Skupštini Crne Gore iz opozicione grupacije Demokratski front može pokrenuti krivični postupak i odrediti pritvor. Predsjednik Skupštine Ivan Brajović uputio je zahtjev Administrativnom odboru na dalje postupanje, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Kako je objavila "Pobjeda" Katnić traži ukidanje poslaničkog imuniteta Medojeviću zbog sumnje da je, sa još četiri osobe, učestvovao u pranju novca.

Prema pisanju tog lista, procedura nalaže da Administrativni odbor razmatra predlog Tužilaštva, a konačnu odluku donosi Skupština na plenumu.

Istražitelji od 19. oktobra prošle godine utvrđuju ko je sve uključen u pranje novca i kakva je bila šema malverzacija kojom je pokušano da se prikrije porijeklo pronađenih spornih dolara.

Istraga je pokrenuta protiv direktora PzP-a Dejana Vujisića, tehničkog sekretara stranke Željka Šćepanovića, preduzetnika iz Bosne i Hercegovine Momira Nikolića i dilera deviza Gordana Konatara.

Oni su uhapšeni 15. maja, a na teret im se stavljaju krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Vujisić je istražiteljima potvrdio da je Šćepanoviću dao 30.000 dolara da ih razmijeni u eure kako bi „kupio građevinski materijal za kuću“.

Šćepanović i Konatar u fokus istrage dospjeli su prošle godine u oktobru kada je kod njih pronađen novac sumnjivog porijekla.

Kod Šćepanovića je tada zaplijenjeno 30.000 dolara, a od Konatara 18.000. Kasnije je utvrđeno da je Šćepanović u najmanje tri navrata razmijenio 100.000 dolara u eure.

Zahtjev glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića Skupštini za skidanje imuniteta poslaniku Nebojši Medojeviću, nastavak je političkog progona Demokratskog fronta, saopšteno na konferenciji za novinare tog saveza.

XS
SM
MD
LG