Dostupni linkovi

Ostavke funkcionera SPO-a


Vuk Drasković

Devet visokih funkcionera Srpskog pokreta obnove podnelo je ostavke na svoje funkcije i zatražilo od lidera SPO Vuka Draškovića da se izjasni da li je ta stranka vlast ili opozicija i da li, kako su naveli, „i dalje baštini ideje obnove Kraljevine Srbije i Ravnogorskog pokreta“.

"Vrlo smo nezadovoljni Vašim istupima u javnosti i porukama koje ste slali putem Tvitera, kojim ste ozbiljno narušili odnos sa našim strateškim koalicionim partnerom. Mišljenja smo da nije moralno sedeti u vlasti, a na svakom koraku imati zamerke i kritike na račun Vlade Srbije i njenih funkcionera. Takođe, veoma smo razočarani Vašom željom i potrebom da budete večiti predsednik SPO-a, iako ste i sami svesni da su reforme i uvođenje u stranački rad novih i mladih ljudi neophodne za oživljavanje naše stranke", navodi se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali i ostavke podneli potpredsednici SPO Žika Gojković, Mirko Čikiriz i Zoran Milenković, član Predsedništva Vladimir Jelić i članovi Izvršnog odbora SPO Nenad Tomašević, Goran Ivančević, Slavljub Ivković, Boban Tolić i Dragan Vlatković.

XS
SM
MD
LG