Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tokom noći srušena nelegalno građena džamija u Zemun Polju


Ilustrativna fotografija

Beogradska opština Zemun potvrdila je danas da je u ranim jutarnjim satima 26. maja srušen bespravno podignuti objekat Islamske zajednice Srbije u naselju Zemun Polje, u toj opštini.

Kako se navodi u saopštenju, reč je o objektu na kojem su radovi obavljani bez dozvole i nakon što je građevinska inspekcija opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnosila krivične prijave.

"Uprkos svemu, radovi su nastavljeni. Kako je građevinska inspekcija na osnovu zakona donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja tog rešenja i to dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta 26. maja u jutarnjim časovima", navodi se u saopštenju.

Rušenje verskog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za juče, ali se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje.

Ranije je bilo najavljeno da će se o ovom pitanju sledeće nedelje voditi pregovori između predstavnika Islamske zajednice u Srbiji i gradske vlasti.

XS
SM
MD
LG