Dostupni linkovi

Umjesto Konzuma i Velpro u BIH će biti Mercator


Ministar ekonomije i vanjske trgovine BIH Mirko Šarović i povjerenik za "Agrokor" Ante Ramljak, u Sarajavu 25.maja 2017.
Ministar ekonomije i vanjske trgovine BIH Mirko Šarović i povjerenik za "Agrokor" Ante Ramljak, u Sarajavu 25.maja 2017.

Povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak predstavio je konkretan plan za konsolidiranje stanja u Agrokoru i predstavio ga bosanskohercegovačkim dužnosnicima i privrednicima.

Većina Agrokorovih kompanija- kćerki u BiH posluju veoma stabilno, no Konzum BiH i Velprom ne posluju na zadovoljavajući način.

Predloženi plan podrzumjeva da Mecator preuzme te dvije firme.

„Vratit ćemo ponovo brend Mercator. Mercator će preuzeti i sve dobavljače na sebe. Mercator će preuzeti sve zaposlenike na sebe. Na taj način ćemo napraviti restruktuiranje svih ovih obaveza koje su dospjele prema dobavljačima, a i na taj način ćemo onda dati sigurnost zaposlenicima da su njihova radna mjesta osigurana“, rekao je Ramljak novinarima nakona sastanka sa bh. dužnosnicima.

Mercator će biti vraćen u sve maloprodajnim objektima, naglasio je Ramljak, te rekao da je Mercator prepoznatljiviji brend u BiH.

Sasatnak sa bh. dužnosnicima, prije svega sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem najavljen je još tokom Ramljakovog boravka u BiH 27. aprila kada je i dogovoreno da on ponovo dođe u Sarajevo kada bude spreman plan za Agrokorove kompanije-kćerke u BiH zapošljavaju više od 5.000 radnika.

XS
SM
MD
LG