Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pokret Saše Jankovića traži novo ime


Naziv koji je predložen za pokret Saše Jankovića već je registrovan u Novom Sadu

Članovi pokreta Saše Jankovića još uvek traže rešenje za registraciju organizacije zbog problema oko predloženog naziva. Kako je za Radio Slobodna Evropa rečeno u tom pokretu, rešenje očekuju uskoro.

Ta organizacija traži rešenje i odluka o novom imenu biće doneta uskoro, kaže Srđan Škoro, član predsedništva.

„To ne zavisi samo od nas, već i od tog Agencije za privredne registre (APR) kome smo se i obratili za registraciju. Prosto je neverovatno i čudna koincidencija da vi u danu kada se obraćate toj instituciji oni vama pošalju informaciju da nema takvog imena i onda kada predajete zahtev sa potpisima, pojavljuje se neko sa tim imenom“, izjavio je za RSE član Predsedništva Jankovićevog pokreta Srđan Škoro.

U Agenciji navode da je podnosilac zahteva dužan da vodi računa o predloženim rešenjima, a da ta institucija ne izdaje potvrdu o tome da li je naziv slobodan ili ne pre same registracije, ali je moguća rezervacija naziva.

„Stranka je sama dužna da proverava naziv, niko iz APR-a ne može da proverava strankama naziv, a ukoliko žele da budu sigurni da je neki naziv slobodan, oni mogu podneti zahtev za rezervaciju naziva, to je jedina mogućnost“, rekla pravnica APR-a Jelena Obradović.

Naziv koji je predložen za pokret drugoplasiranog kandidata na aprilskim predsedničkim izborima u Srbiji Saše Jankovića već je registrovan u Novom Sadu.

Udruženje „Slobodni građani Srbije“, kako stoji u zvaničnim dokumentima te organizacije bavi se unapređenjem dijaloga u zajednici o kulturi, saobraćaju, obrazovanju i umetnosti. Kao predstavnik te organizacije naveden je Bojan Pavlović, međutim na adresi udruženja nismo našli nikakvu oznaku ili ime predstavnika ove organizacije.

XS
SM
MD
LG