Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Lavrov i Stier o novim odnosima Hrvatske i Rusije


Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov i njegov hratski kolega Davor Ivo Stier tokom sastanka u Moskvi

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u Moskvi da nema političke pozadine u odlukama ruskih banaka u slučaju Agrokora.

On se u Moskvi sastao s hrvatskim kolegom Davorom Ivom Stierom, koji je to ocijenio početkom nove faze u odnosima Hrvatske i Rusije nakon 11 godina stagnacije.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Lavrova su pitali prati li ruska vlada situaciju u Agrokoru te imaju li odluke banaka političku pozadinu nakon izjava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Kijevu, koji je ondje prije nekoliko mjeseci ponudio hrvatska iskustva u mirnoj reintegraciji ukrajinskog teritorija.

"Mi ne vidimo političku pozadinu, mi smo danas razgovarali o tome u okviru pitanja gospodarske suradnje. Smatramo da postoje dobre mogućnosti suradnje u bankarskom sustavu. Kao što znate, Sberbank i VTB su među vjerovnicima Agrokora. Naši bankari su zainteresirani za njegov oporavak, naravno uzevši u obzir probleme koje Agrokor ima", odgovorio je Lavrov.

Stier je izrazio zadovoljstvo zbog toga što ruska strana dobro razumije što hrvatska vlada čini radi stabilizacije tog Agrokora.

XS
SM
MD
LG