Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Izetbegović čestitao Erdoganu: Braći u AKP želimo svaki uspjeh


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i Bakir Izetbegović član Predsjedništva BiH, prilikom posjete Istanbulu prošle 2016. godine

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH uputio je čestitku predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu koji je izabran za predsjednika vladajuće stranke pravde i razvoja (AKP) na trećem vanrednom kongresu te stranke, saopćeno je iz SDA.

"Uvaženi predsjedniče, dragi i cijenjeni prijatelju, u ime SDA i svoje ime, čestitam Vam povratak na čelo stranke i uspješno održani treći vanredni kongres AKP. Braći u AKP želimo svaki uspjeh u daljem radu i zalaganju za izgradnju snažnije, pravednije i naprednije Republike Turske", naveo je Izetbegović.

Izrazio je uvjerenje da će Erdogan nastaviti s uspjehom graditi demokratske institucije koje će istinski služiti narodu i građanima i čuvati red i mir u bratskoj Turskoj, hrabro i energično kao i dosad, s interesom naroda na umu i ljubavlju za zemlju u srcu.

"Borba AK Partije i Vaše zalaganje za reforme, jačanje i razvoj privrede i uspostavu pravne države vode Tursku u red snažnih svjetskih sila. U tim nastojanjima naše misli i molitve su uz vas jer smo vezani historijom, kulturom i vjerom, što je osnov našeg neraskidivog prijateljstva", naveo je predsjednik SDA u čestitki Erdoganu.

XS
SM
MD
LG