Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ivanić: Ubrzan razvoj najbolјi način borbe protiv internih politički rasprava


Predsjedavjući Predsjedništva BIH Mladen Ivanić na "Sarajevo Business Forumu" 22. maja 2017.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je danas predsjednika Islamske razvojne banke Bandara Hajjara koji prisustvuje ”Sarajevo Business Forumu”, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, prenosi Fena.

Ivanić je zahvalio Hajjaru za učešće u promociji tog foruma jer se radi o događaju koji pomaže u pozitivnoj promjeni imidža BiH iz zemlјe političke nestabilnosti u zemlјu atraktivnu za ulaganja.

Ivanić je naglasio da je stavlјanje akcenta na ekonomiju i ubrzan razvoj najbolјi način da interne političke rasprave u BiH postanu manje važne i dodao da pozitivnoj slici o BiH doprinosi i aktivan rad na ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je rekao da na tom putu ohrabruje pojačan interes posjetilaca i potencijalnih investitora na ”Sarajevo Business Forumu”.

Predsjednik Islamske razvojne banke informirao je Ivanića o aktivnostima te banke u čijem sastavu se nalazi 57 zemalјa članica, kao i o mogućnostima unapređenja suradnje.

XS
SM
MD
LG