Dostupni linkovi

Ivanić: Ubrzan razvoj najbolјi način borbe protiv internih politički rasprava


Predsjedavjući Predsjedništva BIH Mladen Ivanić na "Sarajevo Business Forumu" 22. maja 2017.
Predsjedavjući Predsjedništva BIH Mladen Ivanić na "Sarajevo Business Forumu" 22. maja 2017.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je danas predsjednika Islamske razvojne banke Bandara Hajjara koji prisustvuje ”Sarajevo Business Forumu”, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, prenosi Fena.

Ivanić je zahvalio Hajjaru za učešće u promociji tog foruma jer se radi o događaju koji pomaže u pozitivnoj promjeni imidža BiH iz zemlјe političke nestabilnosti u zemlјu atraktivnu za ulaganja.

Ivanić je naglasio da je stavlјanje akcenta na ekonomiju i ubrzan razvoj najbolјi način da interne političke rasprave u BiH postanu manje važne i dodao da pozitivnoj slici o BiH doprinosi i aktivan rad na ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je rekao da na tom putu ohrabruje pojačan interes posjetilaca i potencijalnih investitora na ”Sarajevo Business Forumu”.

Predsjednik Islamske razvojne banke informirao je Ivanića o aktivnostima te banke u čijem sastavu se nalazi 57 zemalјa članica, kao i o mogućnostima unapređenja suradnje.

XS
SM
MD
LG