Dostupni linkovi

Gašić za RSE: Tvrdnje da ću biti šef BIA novinarske priče


Bratislav Gašić
Bratislav Gašić

Bivši ministar odbrane Srbije i član Predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić u izjavio za Radio Slobodna Evropa nije želeo ni da demantuje ni da potvrdi informaciju da će u utorak biti imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije Srbije (BIA).

"Nemate razloga o tome da me pitate. To su novinarske priče. Neću ništa da vam kažem. Nemam komentar uopšte", kazao nam je Gašić u kratkoj telefonskoj izjavi.

Vest da će Gašić biti imenovan za direktora BIA u izdanjima od ponedeljka preneli su na naslovnoj strani beogradski dneni listovi Večernje novosti i Alo, pozivajući se na izvore iz vladajuće koalcije odnosno Vlade Srbije.

Podsećamo na čelu BIA je od oktobra 2013. godine pravnik Aleksandar Đorđević.

Bratislav Gašić razrešen je dužnosti Ministra odbrane, u Vladi premijera Aleksandra Vučića, februara 2016. godine. Razlog je bio skandal koji je izbio nakon što je izirekao seksističku uvredu novinarki televizije B92 što je zabeležila i kamera.

Sam premijer Vučić, koji je u pre mesec i po dana izabran za predsednika Srbije, osudio je Gašićev gest ali je više puta javno isticao da je zadovoljan njegovim učinkom na mestu ministra odbrane.

XS
SM
MD
LG