Dostupni linkovi

Dačić: Zaev narušava odnose Beograda i Skoplja


Ivica Dačić, srpski šef diplomacije
Ivica Dačić, srpski šef diplomacije

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mandatar za sastav nove makedonske vlade i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev svojim izjavama narušava odnose Beograda i Skoplja i da će "uvrede koje upućuje srpskom rukovodstvu svakako uticati na bilateralne odnose".

"Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, isto tako Srbija želi dobre odnose sa susedima, ali izjave Zajeva su upravo u suprotnom tonu. Srbija sigurno neće dozvoliti bilo kome, pa ni Zaevu, da je ponižava, a odnos prema vlastima u Skoplju će ubuduće biti recipročan njihovom odnosu prema Srbiji", naveo je Dačić u saopćenju Ministarstva spoljnih poslova.

Zaev kojemu je danas predsjednik Makedonije uručio mandat za sastav nove vlade rekao je jutros u intervjuu zaN1da je neprijatno na koji način Srbija komentira događaje u Makedoniji, ali da će se on truditi da ima dobre odnose sa službenim Beogradom.

"Vidite, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom 'makedonskom scenariju'. Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji", rekao je Zaev.

XS
SM
MD
LG