Dostupni linkovi

SAD: Pritisak Rusije na Crnu Goru će se nastaviti


Ilustracija
Ilustracija

Zvaničnica američkog Ministarstva odbrane Lora Kuper (Laura Cooper) saopštila za podgoričke Vijesti, da vjeruje da će se pritisci Rusije na Crnu Goru nastaviti.

Podjele koje postoje u Crnoj Gori po pitanju članstva u NATO-u sigurno će se smanjiniti kako građani budu uživali u blagodetima zaštite koju pruža Alijansa, navela je vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara za odbranu SAD Lora Kuper.

"Iskoristila bih staru formulaciju da ništa ne uspijeva kao uspjeh. Mislim da će poslije ulaska Crne Gore u NATO rezultati postati vidljivi stanovništvu", rekla je Kuper.

Ona je kazala da će osjećaj sigurnosti koji donosi članstvo Crne Gore u NATO-u, rezultati toga govoriti sami za sebe, a da će narod u Crnoj Gori to cijeniti.

Kuper je ocijenila da je Rusija nažalost odluičila da bude strateški konkurent SAD i zapadu kao cjelini.

"Mislim da će Crna Gora isto kao i SAD nastaviti da se suočava sa pristiskom Rusije, koja će nastaviti da podstiče operacije miješanja u naše demokratije. SAD će nastaviti da ima dijalog sa Rusijom i nadamo se da će ona izabrati drugačiji put", kazala je Kuper.

Saradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak kritikovao je američkog diplomatu, zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretra Hojt Brajana Jia (Hoyt Brian Yee) zbog poziva opoziciji da prekine bojkot parlamenta.

“Iza podrške propaloj diktaturi njihovog štićenika Đukanovića, sumnjivom legitimitetu crnogorske Skupštine i izmišljenom „državnom udaru“ stoji pravi cilj SAD i NATO, a to je aneksija Crne Gore, uprkos protivljenju većine njenih državljana”, istakao je Železnjak, prenose podgorički mediji.

XS
SM
MD
LG