Dostupni linkovi

CG: Pokret za promjene na udaru Specijalnog tužilaštva


Specijalno tužilaštvo Crne Gore

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo je izdalo nalog za hapšenje direktora Pokreta za promjene(PZP) Dejana Vujisića, tehničkog sekretara u toj političkoj partiji Željka Šćepanovića i vozača Gordana Konatara zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koju je stvorio biznismen Momir Nikolić i NN osoba.

Prema nezvaničnim informacijama, po nalogu specijalne državne tužiteljke Lidije Vukčević u Podgorici je uhapšen Momir Nikolić zbog sumnje da je, sa za sada nepoznatim licem, počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Pokret za promjene na čijem je čelu Nebojša Medojević, pripada opozicionom Demokratskom frontu.

Nakon objavljene informacije o nalogu za hapšenje funkiconera PZP, lider te stranke Nebojša Medojević je na vanrednom presu ocjenio da Specijalni tužilac Milivoje Katnić nema ni jedan dokaz na osnovu kojeg traži hapšenje funkcionera PZP-a. „Jasna je namjera Katnića da privede nekoliko lica i staljinističkim metodama pritiska u pritvoru u policiji da izmontira neku optužnicu protiv mene. Cilj i meta ovog montiranog procesa sam ja“, rekao je Medojević.

Po nalogu sudije za istragu Višeg suda Vladimira Novovića, a na zahtjev Specijalnog tužilaštva, počeo je pretres kuća i stanova Vujisića, Šćepanovića i Konatara.

Odmah nakon parlamentarnih izbora u oktobru prošle godine, rutinskom kontrolom automobila kojim je upravljao Željko Šćepanović, policija je pronašla keš u iznosu od 30.000 dolara i 17.000 eura. Šćepanović je tada izjavio da je novac dobio od Dejana Vujisića, direktora Pokreta za promjene, kako bi zamijenio dolare u eure, da bi isplatili posmatrače koje je angažovao PzP za nadgledanje parlamentarnih izbora. Kako je tada objavio dio štampe Vujisić je negirao da je novac namijenjen posmatračima i da ima veze sa PzP.

XS
SM
MD
LG