Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vodeći investitor iz Dubaija potvrdio dolazak na Sarajevo Business Forum


Sa prošlogodišnjeg Sarajevo Business Forumu

Jedan od najuspješnijih poslovnih ljudi i investitora, član vladajuće porodice i četvrti najbogatiji državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, dolazi na ovogodišnji Sarajevo Business Forum, prenosi FENA.

Šeik Ahmed Al Maktoum, predsjednik jedne od najvećih svjetskih aviokompanija "Emirates Airline", potvrdio je dolazak na vodeću investicijsku konferenciju u regiji jugoistočne Evrope koja se ove godine održava 22. i 23. maja u Sarajevu pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Al Maktoum je visoki zvaničnik UAE te najzaslužniji za meteorski uspon avioindustrije Dubaija kojom rukovodi već 25 godina. Na čelu je direkcije za civilnu avijaciju Dubaija od 1985. godine od kada je krenula nevjerovatna poslovna, investicijska i turistička ekspanzija ovog emirata koji je danas svjetska biznis metropola.

Korporacije iz oblasti kojom rukovodi Ahmed Al Maktoum danas su najveće u regionu i među najuspješnijim u svijetu. Bruto nacionalnom dohotku Dubaija doprinose sa 28 posto, a njegovo lično bogatstvo se procjenjuje na 12 milijardi dolara. Član je najuže vladajuće porodice i amidža trenutnom vladaru Dubaija. Al Maktoumu ovo nije prvi dolazak na Sarajevo Business Forum.

On je bio visoki gost investicijske konferencije i 2010. godine. Veza koja je tada uspostavljena bila je ključna za kasniji plodonosan nastavak saradnje, a potom i odluku o uspostavljanju direktne avio linije Dubai-Sarajevo.

XS
SM
MD
LG