Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sud naložio raspisivanje poternice za Svetozarom Marovićem


Svetozar Marović

Osnovni sud u Kotoru naredio je danas raspisivanje poternice za bivšim visokim crnogorskom državnim funkcionerom Svetozarom Marovićem radi izdržavanja zatvorske kazne u Podgorici.

Predsednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković je u saopštenju naveo da je Marović nedostupan državnim organima Crne Gore i da se, "prema operativnim saznanjima nalazi na lečenju u Beogradu".

Marović je osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora zbog malverzacija s opštinskim nekretninama u Budvi, čime je zajedno sa svojim sinom i grupom bivših lokalnih funkcionera i biznismena oštetio lokani budžet za višemilionski budžet.

On je priznao krivicu i prošle godine se nagodio s državom da plati 1,2 miliona evra.

Marović je tražio odlaganje izvršenja zatvorske kazne zbog lečenja u Beogradu, ali je Viši sud u Podgorici takav zahtev odbio uz stav da postoje adekvatni uslovi za lečenje u zatvoru.

Po presudi suda, pre nekoliko mjeseci Marović je trebalo da bude u zatvoru, ali je kaznu izbegao navodnim lečenjem u Beogradu.

Marović državi nije uplatio novac na koji je obavezan presudom suda.

Naredba je dostavljena policiji koja će i raspisati poternicu.

Poternica je ranije raspisana i za Marovićevim sinom Milošem koji je takođe osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u Budvi.

XS
SM
MD
LG