Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Makedonsko tužilaštvo: Napad na Zijadina Selu bio pokušaj ubistva


Tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje povređeno je više poslanika parlamentarne većine, među njima i Zoran Zaev

Makedonsko državno tužilaštvo objavilo je u sredu uveče da je procenilo kako je napad na lidera Alijanse za Albance Zijadina Selu, tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje Makedonije 27. aprila, bio pokušaj ubistva i da su za sada privedene dve osobe koje su u tome učestvovale, prenosi Beta.

Policija je potvrdila da su za napad na Selu uhapšeni tridesetdevetogodišnji Kiril Georgijevski i njegov šezdesetosmogodišnji otac. Prilikom pretresa, u sredu rano ujutru, kod njih su pronađene i oduzete patike i odeća sa tragovima, kao i tri mobilna telefona.

Georgijevski i njegov otac vide se na više snimaka koje su emitovali mediji, bezbednosnih kamera u parlamentu kako fiuzičkii napadaju Selu i vuku ga hodncima uz pomoć drugih osoba. Na snimku se vidi i kako pet osoba vuku onesvešćenog Selu, krvavog lica.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje Makedonije 27. aprila povređeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima je Zijadin Sela najozbiljnije povređen. Lider Alijanse za Albance, koji je zadobio ozbiljne povrede glave, pušten je u subotu, 6. maja, na kućno lečenje.

XS
SM
MD
LG