Dostupni linkovi

Odbijena žalba Svetozaru Maroviću, mora u zatvor


Svetozar Marović sa svojim advokatom Zdravkom Begovićem
Svetozar Marović sa svojim advokatom Zdravkom Begovićem

Viši sud u Podgorici odbcio je žalbu Svetozara Marovića na rješenje Osnovnog suda u Kotoru, kojim je odbijen njegov zahtjev za odgađanje izvršenja kazne zatvora na koju je osuđen po presudama tog suda.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić odbio je žalbu osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe, Svetozara Marovića, koji je tražio odgađanje odlaska u spuški zatvor. To je saopštila portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Osuđeni za višemilionske malverzacije već je trebalo da počne izdržavanje zatvorske kazne, jer je kotorski Osnovni sud polovinom mjeseca odbio njegovu molbu, pošto je konstatovano da Marović nije toliko bolestan da ne može izdržavati zatvorsku kaznu.

Osnovni sud u Kotoru, na osnovu nalaza vještaka, zauzeo je stav da se Maroviću adekvatna medicinska njega može pružiti i u Spužu.

Advokat Marovića, Zdravko Begović, zatražio je ranije da se ponovo uradi vještačenje i upotpuni medicinska dokumentacija njegovog branjenika, uz obraloženje da je zdravstveno stanje Marovića loše, da se već duže nalazi u bolnici, i da prima odgovarajuću terapiju.

Bivđi visoki funkcioner vladajuće DPS Svetozar Marović priznao da je bio šef kriminalne grupe koja je Budvu oštetila za nekoliko desetina miliona eura.

U zatvoru bi Marović, trebalo da provede tri godine, a državi da vrati 1,1 milion eura.

XS
SM
MD
LG