Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Britanija podržala sankcije SAD protiv odgovornih za hemijski napad u Siriji


Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson (na fotografiji) izjavio je da će Britanija insistirati na političkom rješenju za okončanje sukoba u Siriji

Velika Britanija pozdravila je u ponedjeljak američke sankcije protiv osoba povezanih s upotrebom hemijskog oružja u Siriji navodeći da su one jasan signal "da djela imaju posljedice", javlja Rojters.

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson izjavio je da će Britanija podržati napore kako bi se zaustavilo odgovorne za hemijske napade te da će insistirati na političkom rješenju za okončanje sukoba u Siriji.

Izjava je uslijedila nakon što su Sjedinjene Države na "crnu listu" stavile 271 zaposlenika Sirijskog naučnog i istraživačkog centra koji je odgovoran za razvijanje nekonvencionalnog oružja, a nakon upotrebe plina sarina protiv civila početkom aprila.

"Britanija podržava američke sankcije prema pojedincima povezanima s hemijskim napadom u Siriji. Sankcije šalju jasan signal da djela imaju posljedice i cilj im je odvratiti druge od sličnog barbarskog čina", kazao je Johnson u izjavi.

Sirija: Desetine mrtvih u napadu hemijskim oružjem
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

XS
SM
MD
LG