Dostupni linkovi

Obeležena 18. godišnjica pogibije radnika RTS-a u NATO intervenciji


Detalj sa jedne od komemoracijia poginulim radnicima RTS-a (arhivska fotografija)
Detalj sa jedne od komemoracijia poginulim radnicima RTS-a (arhivska fotografija)

Polaganjem venaca i paljenjem sveća kod spomenika "Zašto?", u 14:06, ali i u noći sa subote na nedelju u dva sata i šest minuta, porodice, kolege i prijatelji odali su poštu radnicima RTS-a poginulim u bombardovanju 1999. godine.

U ime porodica prisutnima se obratio Milorad Medić koji je rekao da su radnici RTS-a ubijeni jer nisu bili zaštićeni i o njima, osim njihovih porodica niko nije brinuo.

Dragoljub Milanović u ulozi žrtve
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:51 0:00

"Oni koji su to mogli i po naredbi Savezne vlade imali obavezu da to urade, ništa nisu preduzeli da zaštite ljude i tehniku", rekao je Medić.

U napadu NATO-a ubijeno je 16 radnika RTS-a. Jelica Munitlak, Ksenija Banković, Darko Stoimenovski, Nebojša Stojanović, Dragorad Dragojević, Dragan Tasić, Aleksandar Deletić, Slaviša Stevanović, Siniša Medić, Ivan Stukalo, Dejan Marković, Milan Joksimović , Branislav Jovanović, Milovan Janković, Tomislav Mitrović i Slobodan Jontić.

Tadašnji generalni direktor RTS-a Dragoljub Milanović je odležao 12 godina robije zbog toga što nije evakuisao zgradu po nalogu nadležnih.

XS
SM
MD
LG