Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ambasada Rusije: Hrvatskoj isporučeni helikopteri 2007. i 2008.


Ruski helikoptericompetition of military pilots "Aviadarts 2016" in Crimea, 31May2016

Ruska ambasada u Beogradu negirala je danas navode ukrajinskog ambasadora Oleksandra Aleksandroviča da su ruski helikopteri isporučeni Hrvatskoj korišćeni u ratovima 90-ih pošto su Hrvatskoj poslati 2007. i 2008, prenosi Beta.

"Što se tiče njegove tvrdnje da su ruski helikopteri, proizvedeni i isporučeni Hrvatskoj 2007. i 2008. godine, tobože bili korišćeni u ratnim dejstvima 15 godina ranije - pa takvo je "putovanje u vremenu" moguće samo u fantazijama poštovanog ambasadora", navodi se u saopštenju.

Ruska ambasada je navela da su te isporuke izvršene u okviru bilateralnog sporazuma o regulisanju sovjetskog klirinškog duga u odnosu na bivšu Jugoslaviju, o čemu se detaljno izveštavalo preko zvaničnih kanala i medija.

"U vezi sa interesovanjem ambasadora Ukrajine za diskusiju o tome, iz koje su zemlje sredinom 1990-ih godina Hrvatskoj bili nelegalno isporučeni delovi raketnog sistema protivvazdušne odbrane S-300, moglo bi mu se preporučiti da je nastavi sa visokorangiranim hrvatskim izvorima koji su svojevremeno objavili tu informaciju", navela je ruska ambsada.

XS
SM
MD
LG