Dostupni linkovi

Dodik: Prekidam svaku komunikaciju sa biskupom Komaricom


Biskup Franjo Komarica
Biskup Franjo Komarica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da prekida svaku komunikaciju sa banjalučkim biskupom Franjom Komaricom, zbog njegovih stavova da su u RS diskriminirana prava građana koji nisu Srbi.

Dodik je rekao da su izjave banjalučkog biskupa "trajno delegitimisale Komaricu za bilo kakav razgovor i dijalog na bilo kakvu temu".

On je ocijenio da banjalučki biskup "u kontinuitetu šalje negativne poruke, a ima benefite od RS, čiji su organi pomagali izgradnju katoličke crkve na Petrićevcu, izgradnju gerijatrijskog centra u okviru Banjalučke biskupije, Katoličku gimanaziju, a u Vladi i drugim entitetskim institucijama su zastupljeni Hrvati".

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić je, medjutim, podržao ocjene banjalučkog biskupa Franje Komarice o položaju Hrvata i drugih građana RS koji nisu Srbi, ocijenivši neprimjerenim reagiranje predsjednika eniteta Milorada Dodika.

Komarica je u uskršnjem intervjuu za agenciju Anadolija, između ostalog, rekao da, ako bi bio kao Republika Srpska, hrvatski entitet bi bio strašna sramota za Hrvate.

XS
SM
MD
LG