Dostupni linkovi

Vulin: Tražiću smenu rukovodstva RTS


Prema rečima Vulina, rukovodstvo javnog servisa "više ne polaže račune svojoj državi"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin najavio je danas da će tražiti smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) i da će zatražiti podršku koalicionih partnera, jer, kako je rekao, čelnici javnog servisa očigledno više vode računa o tome šta će neko viknuti na protestima, nego o državnim interesima, prenosi Beta.

Prema rečima Vulina, rukovodstvo javnog servisa "više ne polaže račune svojoj državi i više vodi brigu o tome šta će im neko viknuti na ulici".

Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista je, gostujući na TV Pink, naveo da smenu rukovodstva RTS traži jer, kako je rekao, ne izveštava objektivno o protestima koji se događaju u Beogradu i gradovima širom Srbije. "Ako je sto ljudi, onda je sto ljudi, a ne hiljadu, i da o tome postoji televizijski prilog od tri minuta", rekao je Vulin.

On je naveo i da zahtevi i ciljevi protesta koji se svakodnevno od 3. aprila organizuju u više gradova Srbije "nisu jasni, jer niko ne zna ko postavlja zahteve, ko pregovara i ko će doći na mesto ljudi čiju smenu učesnici protesta traže".

Ministar je naveo da će razgovarati sa koalicionim partnerima nakon čega će na sednici Vlade zatražiti smenu vrha RTS-a.

XS
SM
MD
LG