Dostupni linkovi

Vučić o protestima: Država će reagovati ako bude nasilja


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani širom Srbije mogu da protestuju dokle god hoće i dok ne ugrožavajva prava drugih građana, ističući da će država reagovati ukoliko dođe do nasilja.

Vučić je posle obilaska dežurnih snaga u sistemu protivvazdužne odbrane u kasarni Vojske Srbije "Narodni heroj Milan Tepić" u Jakovu, u nedelju, na Uskrs, rekao da će „država reagovati ako neko posegne za nasiljem“, prenosi agencija Beta.

"Dokle god hoće nek protestuju, sve dok je mirno, dok se ne ugrožavaju prava drugih građana. Kada sam govorio u (predizbornoj) kampanji da se priprema tzv. makedonski scenario u kojem će pojedini predsednički kandidati, pojedini političari, pokušati da nasiljem ostvare sve što ne mogu kroz volju naroda, oni su mi govorili kako to nije istina", izjavio je Vučić.

On je kazao da "sve dok je mirno" mogu da "šetaju još deset godina" i da izražavaju svoj protest dokle god hoće.

Vučić je rekao i da podržava proteste sve dok su mirni, navodeći da je to demokratija, rekavši istovremeno da "može samo da se nasmeje", kako se izrazio "nastojanjima njegovih političkih protivnika da pritiscima na Republičku izbornu komisiju (RIK) promene narodnu volju".

XS
SM
MD
LG