Dostupni linkovi

Ubistvo novinarke Dade Vujasinović nerasvijetljeno 23 godine


Dada Vujasinović

Na današnji dana navršile su se 23 godine od ubistva novinarke magazina Duga Radislave Dade Vujasinović koje još nije rasvijetljeno, saopšteno je iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije /NUNS/.

"Ubica naše koleginice nije identifikovan i priveden pravdi uprkos više puta obnavljanim istragama, veštačenjima i neprekidnim obećanjima nadležnih državnih organa", navodi se u saopštenju NUNS-a.

NUNS zahtijeva da nadležni državni organi utvrde i javno saopšte ko je svih ovih godina opstruisao istragu, skrivao zločince i duže od dvije decenije držao javnost u zabludi da je novinarka izvršila samoubistvo.

Ovo medijsko udruženje ističe da 23. put poziva policiju, tužilaštvo i pravosuđe Srbije da rasvijetle i procesuiraju ubistvo Dade Vujasinović i poručuje da nikada neće prestati da na tome insistira.

Radislava Dada Vujasinović ubijena je 8. aprila 1994. godine u svom stanu u Beogradu. Prvobitna istraga okončana je tvrdnjom da se poznata novinarka ubila iz lovačke puške, što su njena porodica i kolege uporno osporavali.

Radislava Dada Vujasinović bila je novinarka magazina "Duga", poznata po vrhunskim izvještajima sa ratiša u Hrvatskoj i BiH, istraživačkim temama i tekstovima o organizovanom kriminalu.

XS
SM
MD
LG