Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Smena na čelu istrage u Kongresu SAD


Kongresmen Devin Nunjez se privremeno povukao iz istrage

Predsedavajući Odbora Predstavničkog doma za obaveštajne poslove Devin Nunjez privremeno se povukao sa mesta šefa istražnog tima Kongresa SAD o navodnom ruskom hakovanju, zbog etičke istrage protiv njega.

On je sada pod istragom Etičkog odbora Predstavničkog doma, koji razmatra da li je Nunes, republikanac, neovlašćeno objavio poverljive obaveštajne podatke.

Nunes je rekao da su optužbe protiv njega "potpuno lažne" i "politički motivisane".

Lider demokrata u Predstavničkom domu Nensi Pelosi smatra da je Nunjez diskreditovao sebe tajnom posetom Beloj kući da pregleda poverljiva dokumenta pre nego što je objavio informaciju da su Tramp i njegovi saradnici možda bili slučajno praćeni tokom izbora. Naime, novi američki predsednik tvrdi da je administracija Baraka Obame naložila njegovo prisluškivanje.

Nunjezov portparol je potvrdio da je predsedavajući Komiteta posetio Belu kuću jer je to “bila bezbedna lokacija gde je mogao da dobije uvid u informacije koje je obezbedio izvor”.

U međuvremenu, Nunesov kolega iz Republikanske partije Majk Konavej preuzeće mesto šefa istražne komisije, javlja Bi-Bi-Si.

Republikanac senator Ričard Bur rekao je da se Nunes odlučio na ovaj korak da bi "zaštitio istragu" o mešanju Rusije u prošlogodišnje predsedničke izbore u SAD.

XS
SM
MD
LG