Dostupni linkovi

Jablanović ponovno šef Srpske liste u skupštini Kosova


Aleksandar Jablanović
Aleksandar Jablanović

Aleksandar Jablanović preuzeće ponovo mesto predsednika Srpske liste u kosovskom parlamentu, nakon što se vratio da obavlja tu funkciju, koja je bila zamrznuta dok je bio na funkciji državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije. To je za RSE potvrdio njegov otac, gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović.

Podsetimo, Jablanović je svojevremeno bio ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova, ali je razrešen sa te dužnosti nakon što ga je smenio kosovski premijer Isa Mustafa, i to nakon izjave u kojoj je učesnike napada na autobus sa Srbima koji su išli na groblje u Đakovicu nazvao "divljacima".

Nakon smene, Jablanović prelazi na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, čiji je ministar Aleksandar Vulin, lider Pokreta socijalista.

Jablanović je podneo krajem januara ostavku na funkciju državnog sekretara zbog toga što je u službenom vozilu Vlade Srbije uhapšen njegov brat Marko Jablanović. U saopštenju dostavljenom medijima, Jablanović je naveo da "zarad svoje časti i časti svojih saradnika" na sebe prihvata punu odgovornost zato što je dozvolio da se toga dana u službenom vozilu prevezu njegov brat sa suprugom, ali da "nikako ne prihvata lažne optužbe" da je u službenom vozilu načinjeno krivično delo i prodavana droga.

XS
SM
MD
LG