Dostupni linkovi

U Rusiji uhapšen Ananije Nikić po potjernici crnogorske policije


Policija Crne Gore

Crnogorska Uprava policije je saopštila da je u Rusiji uhapšen Ananije Nikić koji je u Crnoj Gori osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije u slučaju „državni udar“.

Interpol Moskva je obavjestio Nacionalni biro Interpola Podgorica, da je u nedjelju 2. aprila u regiji Rostov uhapšen Ananije Nikić(59), po potjernici crnogorske policije.

Za osumnjičenim Nikićem je raspisana međunarodna potjernica na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u cilju vođenja krivičnog postupka u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Ananije Nikić je bio prevodilac na Ruski jezik i svoje usluge je davao, između ostalih, liderima opozicionog Demokratskog fronta.

Nikić je obuhvaćen istragom Specijalnog tužilaštva o učešću u planiranju oružanog puča u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16.oktobra prošle godine.

Prema dosadašnjim informacijama, sa slučajem oružanog puča u Crnoj Gori, Nikića povezuje sastanak u Beogradu sa bivšim službenikom srpskog DB Slavkom Nikićem koga je trebalo da vrbuje za akcije u Crnoj Gori. Tom sastanku je prisustovao i nepoznati Rus.

Nikić je danas predat nadležnom sudiji koji će mu odrediti ekstradicioni pritvor. „Slijedi komunikacija između Crne Gore i Rusije u vezi izručenja ovog lica“, navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

XS
SM
MD
LG