Dostupni linkovi

Čović danas u Mostaru s Vučićem, Plenkovićem i Vujanovićem


Dragan Čović, Aleksandar Vučić, Andrej Plenković i Filip Vujanović
Dragan Čović, Aleksandar Vučić, Andrej Plenković i Filip Vujanović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović danas će Mostaru imati tri odvojena susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, najavljeno je na internet stranici Predsjedništva BiH.

Najavljeno je da će se Čović prvo sastati s Vujanovićem, potom sa Plenkovićem i na kraju, u 19 sati, sa Vučićem.

Andrej Plenković boravit će danas i sutra u gradu na Neretvi, objavila je u nedjelju vlada Hrvatske koja dodaje da Hrvatska "nastavlja s angažiranom potporom Bosni i Hercegovini u funkcioniranju i stabilnosti zemlje", prenosi Fena.

Ovo je druga posjeta Plenkovića Bosni i Hercegovini od početka mandata, kada je krajem oktobra u prvoj vanjskoj službenoj posjeti boravio upravo u BiH.

Prvoga dana posjete predsjednik vlade sastat će se s Draganom Čovićem, predstavnicima Hrvatskoga narodnog sabora, te čelnicima većinskih hrvatskih kantona.

Drugog dana Plenković će se najprije neslužbeno sastati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, a potom će posjetiti kompaniju Aluminij d.d. Mostar i sastati se s predstavnicima kompanije.

Premijer Plenković zatim bi trebao otvoriti jubilarni 20. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2017, čiji je zemlja partner Republika Hrvatska.

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih privrednih manifestacija u regiji.

XS
SM
MD
LG