Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nataša Jeremić podnela krivičnu prijavu protiv SNS, Vučića i Jovanova


Novinarka Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića

Novinarka i supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša Jeremić podnela je u četvrtak krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i funkcionera SNS Milenka Jovanova, rekao je advokat Vladimir Gajić, javlja Beta.

"Ona je krivičnu prijavu podnela zbog dogadjaja 20. marta kada su je optužili da je glavni vodja narko dilera u Srbiji. Protiv SNS krivičnu prijavu je podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov", rekao je Gajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je krivična prijava podneta "zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje" ; i da očekuje da će Tužilaštvo brzo reagovati.

Funkcioner SNS Milenko Jovanov je u saopštenju naveo da s Nataša Jeremić "upravlja celokupnim narko tržištem u Srbiji" a potom se premijer Aleksandar Vučić zbog te izjave izvinio gradjanima.

Nataša Jeremić je na konferenciji za novinare u utorak, 21. marta rekla da ne prihvata izvinjenje Aleksandra Vučića.

Ona je kasnije rekla i da novinari kojima nije dozvoljeno da prisustvuju konferenciji i nisu novinari nego glasnogovornici SNS. Među novinarima koji nisu ušli na tu konferenciju je i glavni i odgovorni urednik lista Informer.

Aktivisti udruženja "Drugog kruga" prethodno su danas održalii performans na Terazijama ispred redakcije lista Informer.

Oni su se juče okupili ispred Informera u nameri da predaju kutiju sa stotinama poruka i pitanja mladih upućenih glavnom i odgovornom uredniku tog lista Draganu Vučićeviću.

Vučićević, kako navode nije hteo da preuzme kutiju, već je sve vreme vredjao i omalovažavao prisutne, dok je jedan od njegovih saradnika, kako tvrdi ovo udruženje, oteo je kutiju i gadjao njome jednog od pristalica "Drugog kruga".

Udruženje "Drugi krug" najavilo je da će se svkog dana u 13 časova okupljati ispred sedišta dnevnog lista Informer, dok se Vučićević ne izvini aktivisti tog Udruženja.

XS
SM
MD
LG