Dostupni linkovi

Privedeni aktivisti Lokalnog fronta u Kraljevu


Aktivisti Lokalnog fronta, april 2015, ilustrativna fotografija
Aktivisti Lokalnog fronta, april 2015, ilustrativna fotografija

Trojica pripadnika kraljevačkog Lokalnog fronta privedena su sinoć zato što su cepali plakate sa likom predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke (SNS) i premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji će danas u tom gradu održati predizborni miting.

Oni su, nakon jednočasovnog saslušanja u policijskoj stanici pušteni.

SNS je optužila članove organizacije Lokalni front da su uništavali njenu imovinu, što u ovom udruženju građana kategorički odbacuju.

Vladan Slavković, iz Lokalnog fronta, kaže za Radio Slobodna Evropa da su optužbe o uništavanju navodne stranačke imovine apsurdne, jer se radi o uobičajenom vidu predizborne političke borbe u Srbiji.

“Mi smo ekipa, koja u svom gradu, svojim plakatima prelepljuje njihove, koja njihove plakate ‘ukrašava’ prigodnim nalepnicama, koje zaslužuju oni i njihov premijer”, kaže Slavković.

Prema rečima našeg sagovornika, u ponedeljak oko 21 sat, trojica aktivista Lokalnog fronta su cepali plakate sa likom Aleksandra Vučića, u naselju Ribnica, gde je za utorak zakazan njegov miting, kada su im prišli policajci i priveli ih u stanicu.

“Posle privođenja i sat vremena razgovora u policijskoj stanici u Ribnici, u kojoj su naši aktivisti dali izjave, pušteni su bez ikakvih većih problema”, ističe Slavković.

XS
SM
MD
LG