Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Privedeni aktivisti Lokalnog fronta u Kraljevu


Aktivisti Lokalnog fronta, april 2015, ilustrativna fotografija

Trojica pripadnika kraljevačkog Lokalnog fronta privedena su sinoć zato što su cepali plakate sa likom predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke (SNS) i premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji će danas u tom gradu održati predizborni miting.

Oni su, nakon jednočasovnog saslušanja u policijskoj stanici pušteni.

SNS je optužila članove organizacije Lokalni front da su uništavali njenu imovinu, što u ovom udruženju građana kategorički odbacuju.

Vladan Slavković, iz Lokalnog fronta, kaže za Radio Slobodna Evropa da su optužbe o uništavanju navodne stranačke imovine apsurdne, jer se radi o uobičajenom vidu predizborne političke borbe u Srbiji.

“Mi smo ekipa, koja u svom gradu, svojim plakatima prelepljuje njihove, koja njihove plakate ‘ukrašava’ prigodnim nalepnicama, koje zaslužuju oni i njihov premijer”, kaže Slavković.

Prema rečima našeg sagovornika, u ponedeljak oko 21 sat, trojica aktivista Lokalnog fronta su cepali plakate sa likom Aleksandra Vučića, u naselju Ribnica, gde je za utorak zakazan njegov miting, kada su im prišli policajci i priveli ih u stanicu.

“Posle privođenja i sat vremena razgovora u policijskoj stanici u Ribnici, u kojoj su naši aktivisti dali izjave, pušteni su bez ikakvih većih problema”, ističe Slavković.

XS
SM
MD
LG