Dostupni linkovi

Uviđaj o tragediji u Kragujevcu još traje


Tehnicko-remontni zavod Kragujevac 28. Februar 2017.
Tehnicko-remontni zavod Kragujevac 28. Februar 2017.

Još uvijek nisu okončane sve istražne radnje na mjestu eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu Kragujevac i uviđaj još uvek nije okončan, potvrđeno nam je u Višem javnom tužilaštvu u tom gradu.

Potvrdila je to za RSE i Vesna Đorđević, portparolka Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu.

“Uviđaj, koji po ovlašćenju Višeg javnog tužioca u Kragujevcu, obavlja Vojna policija, nije završen, zbog specifičnosti lica mesta, jer se raščišćava deo po deo terena. Takođe, nije dostavljeno ni DNK veštačenje identifikacije posmrtnih ostataka još dvojice nastradalih”, kaže Đorđević.

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, koje vodi istragu o ovom teškom incidentu, očekuje i izvještaj Komisije za utvrđivanje okolnosti nastanka tog tragičnog događaja, kao i izvještaj o vanrednom inspekcijskom nadzoru u Tehničko-remontnom zavodu.

Naša sagovornica kaže da će, tek kada uviđaj bude završen, i kada tužilaštvo dobije sve izvještaje i dokumentaciju, biti preduzete i sve druge radnje na osnovu kojih će se utvrditi uzrok eksplozije i eventualna odgovornosti za nju.

“Tek nakon toga, biće doneta odluka o preduzimanju drugih mera, osim veštačenja uzroka požara i eksplozije. Veštačenje je povereno Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru MUP Srbije”, kaže Đorđević.

U eksploziji u TRZ Kragujevac, 28. februara, poginuli su potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i civili Dejan Kovačević i Željko Nikolić, a 25 pripadnika Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova je povrijeđeno.

XS
SM
MD
LG