Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Abazović: Mirni protesti u CG nakon ulaska u NATO


Potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović

Dritan Abazović, poslanik Građanskog pokreta URA izjavio je za Pobjedu da opozicija koordinisano treba da planira proteste, a ne da djeluju jednostrano i iz partijskih interesa.

On je istakao da ostaje pri stavu da je najbolji termin organizovanja mirnih građanskih protesta nakon ulaska Crne Gore u NATO. Takav stav je iznijela i Socijaldemokratska partija Ranka Krivokapića.

“Pun kapacitet protesta mogao bi biti ostvaren nakon ulaska u NATO. To bi bilo najplodotvornije, jer ranije organizovanje okupljanja moglo bi da ima drugačiju konotaciju i da bude protumačeno na drugačiji način”, rekao je Abazović.

Predsjedništvo takođe opozicionog Demokratskog fronta, koje se oštro protivi ulasku Crne Gore u NATO, donijelo je odluku da nakon izbora u Nikšiću nastavi da samostalno politički djeluje bez usaglašavanja sa građanskom opozicijom, objavila je takođe Pobjeda pozivajući se na više izvora iz te političke grupacije.

Abazović je pak poručio da opozicione partije moraju djelovati koordinisano, kao u slučajevima bojkota parlamenta i nikšićkih izbora.

“Treba da imamo veći stepen unutrašnje koordinacije i da građanima predstavimo ideje koje zajedno dogovorimo, kako bi one uspjele. Bilo bi dobro da imamo zajedničke stavove o krucijalnim pitanjima. Mogućnost organizovanja mirnih građanskih protesta niko nikad nije isključio. I u platformi URA-e to je jedna od opcija ako ne bude vanrednih parlamentarnih izbora. Vjerujem da bi bilo dobro da takve poteze dogovaramo zajedno” ,rekao je Abazović, dodajući da je o planu DF-a upoznat iz medija.

XS
SM
MD
LG