Dostupni linkovi

FBI: Odbaciti Trampove optužbe o prisluškivanju


Direktor FBI Džejms Komni rekao je da su optužbe lažne i da moraju da se isprave
Direktor FBI Džejms Komni rekao je da su optužbe lažne i da moraju da se isprave

Američki Federalni biro za istrage (FBI) zatražio je od Ministarstva pravde da ospori navode predsednika Donalda Trampa da ga je njegov prethodnik Barak Obama prisluškivao pre predsedničkih izbora, prenose mediji.

Tramp je na Tviteru optužio bivšeg predsednika Obamu da ga je prisluškivao pre predsedničkih izbora održanih 8. novembra prošle godine i zatražio od Kongresa da istraži da li je administracija njegovog prethodnika “zloupotrebila svoja ovlašćenja“ tokom kampanje 2016. godine, saopšteno je u nedelju iz Bele kuće.

Direktor FBI Džejms Komni rekao je da su optužbe lažne i da moraju da se isprave, preneo je u nedelju list Njujork tajms (The New York Times).

U izjavi datoj u nedelju, sekretar za štampu Bele Kuće, Šon Spajser, ocenio je neprecizne navode o „potencijalnim, politički motivisanim istragama uoči izbora 2016. godine“, kao veoma zabrinjavajuće.

Spajser je rekao i da bi „istraga o mešanju Rusije u izbore, takođe trebalo da zahvati i moguću zlouporebu položaja bivšeg predsednika Obame“.

On je dodao da ni Bela kuća ni predsednik Tramp neće davati dalje komentare na ovu temu.

XS
SM
MD
LG