Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kragujevac: Jedna osoba stradala, 25 povređeno u eksploziji


Potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, je poginuo, za tri osobe se još traga, a povređeno je 25 vojnika i policajaca u eksploziji koja se danas oko 14 časova dogodile u Tehničko-remontnom zavodu nadomak Kragujevca,rekao je novinarima Ministar odbrane Zoran Đorđević.

Svi povređeni prebačeni su u Urgentni centar Kliničkog centra u Kragujevcu i prema navodima direktora Predraga Sazdanovića, za sada nema životno ugroženih.

Očekuje se da će sutra u KCK stići jedna ekipa lekara iz Vojno medicinske akademije koja će pomoći kolegama u Kragujevcu na zbrinjavanju povređenih.

Takođe, ministar odbrane je naveo da se prva eksplozija dogodila u 13.20 u objektu A 28 gde je izbio požar, a potom se požar proširio i na objekat A 27.

Druga detonacija, koja se čula u celom Kragujevcu dogodila se posle 15 časova, a još nema informacija o uzrocima eksplozije.

MInistar je najavio da će se ubrzo formirati posebna Komisija za utvrđivanje uzroka nesreće i odgovornosti za nju.

Klinički centar u Kragujevcu
Klinički centar u Kragujevcu

Odmah nakon prve eksplozije, Vatrogasna spasilačka brigada iz Kragujevca angažovala je sve raspoložive snage na gašenju požara i raščišćavanju urušenih delova radionice u kojoj se dogodila eksplozija, a požar su pored vatrogasaca gasili i pripadnici Vojske Srbije kao i zaposleni.

Na mesto eksplozije upućen je veliki broj vozila hitne pomoći, koja su prevozila povređene u Klinički centar Kragujevac.

Još nema informacija o uzrocima eksplozije, a nakon intervencije vatrogasaca došlo je do još jedne detonacije koja se čula u celom gradu.

Prema nezavaničnim infomacijama eksplozija se dogodila u jednom od pogona za uništavanje eksplozivnih sredstava.

U Tehničko-remontnom zavodu krajem prošle godine počelo je uništavanje 784 tone viškova ubojnih sredstava, zašta je planirano 3,4 miliona evra koje je obezbedio Poverilački fond NATO.

XS
SM
MD
LG