Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šešelj: Funkcioneri radikala se neće dobrovoljno predati


Vojislav Šešelj

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je danas da se funkcioneri Srpske radikalne stranke neće dobrvoljno predati Haškom tribunalu, bez obzira na poternice koje se raspisuju.

"Mogu da raspišu poternice koje god hoće boje, može da bude i dugine boje kao one zastave. Oni se neće dobrovoljno predati", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Haški tribunal zatražiće od Interpola da raspiše "crvene poternice" za ;troje članova Srpske radikalne stranke koje je optužio za nepoštovanje suda, a koje vlasti Srbije nisu uhapsile, uprkos nalogu Tribunala, saopštio je taj sud.

Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio da su uticali na svedoke u procesu protiv njihovog partijskog vodje Vojislava Šešelja, tako što su ih pretnjama, ucenama i mitom nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče.

Nalog za njihovo hapšenje, Tribunal je vlastima u Beogradu uputio u januaru 2015, ali po njemu ni do danas nije postupljeno.Ocenjujući da je zvanični Beograd nekoliko puta odbio da postupi po nalogu suda, uhapsi i u Hag izruči troje radikala, Tribunal je 5. oktobra izdao medjunarodni nalog za hapšenje Jojića, Radete i Ostojića.

XS
SM
MD
LG