Dostupni linkovi

Kremlj ponavlja da sa Flynnom nijesu razmatrali pitanje sankcija


Portparol Kremlja, Dmitry Peskov
Portparol Kremlja, Dmitry Peskov

Kremlj pažljivo odmjerava žestoku raspravu koja se vodi unutar SAD oko telefonskih razgovora savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Donalda Trumpa, generala Michaela Flynna, sa ruskim ambasadorom u Vašingtonu obavljenih tokom decembra.

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dimitrij Peskov sugerisao je u ponedjeljak da Flynn i ambasador Segej Kisljak nijesu razgovarali o američkim sankcijama protiv Rusije ili o mogućnosti da one budu ukinute, tokom razgovora.

"Mi smo već rekli da se to nije dogodilo" reako je Peskov kao odgovor na pitanje na tu temu.

Flynn je prvo negirao da je bilo razgovora o sankcijama tokom telefonskih razgovora sa Kisljakom u vrijeme kada je Obamina administracija uvela nove sankcije Rusiji zbog navodnog miješanja u američke predsjedničke izbore i malteretiranja diplomata.

Nakon što je Washington Post citirao zvaničnike koji su rekli da se u stvari razgovralo o pitanju sankcija, Flynn je, preko svog portparola saopštio da se ne može sjetiti da li su razgovarali o tome, ostavljajući tako otvorenu mogućnost da jesu.

Razgovori između Trumpovog savjetnika i ruskog ambasadora obavljani su prije nego što je on zvanično preuzeo Bijelu kuću. Sam Trump nije komentarisao ovo pitanje, rekavši u jednom trenutku da nije znao za izvještaje.

XS
SM
MD
LG