Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Govedarica: Predsedništvo BiH da reši krizu u vezi revizije


Govedarica u dopisu traži od Mladena Ivanića da sazove hitnu sednicu

Predsednik SDS-a Vukota Govedarica uputio je danas svim članovima Predsedništva BiH dopis u kojem se traži sazivanje sednice ove institucije, povodom najavljene revizije tužbe BiH protiv Srbije.

Govedarica je izjavio da se u dopisu traži od srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića da sazove hitnu sednicu, na kojoj bi se utvrdilo da li Sakib Softić ima mandat da predstavlja BiH u ovom postupku.

"Ovo pitanje može razrešiti isključivo Predsedništvo, jer je to jedina institucija koja ima mandat u ovom slučaju. Očekujemo da će narednih dana biti sazvana sednica i tada će svi članovi Predsedništva imati priliku da iznesu stavove, a ne da se vrtimo u krug", rekao je Govedarica.

Predsednik SDS-a smatra da je to jedini način kako razrešitri krizu i kako zaustaviti Izetbegovića i Softića da podnesu zahtev za reviziju Tužbe.

Na pitanje da li će se u slučaju da zahtev za reviziju bude upućen, predstavnici SDS-a povući iz instiucija BiH, Govedarica je istakao: "Može doći do neustavne i nasilne odluke. U tom slučaju BiH ulazi u najveću krizu od postanka Dejtonskog sporazuma. SDS će zajedno sa partnerima zauzeti stav".

Lider SDS-a ipak smatra da se "RS gradi u Banjaluci, ali da se brani u Sarajevu".

"Mislim da Republika Srpska ne bi imala nikakvu korist od povlačenja predstavnika iz zajedničkih institucija", smatra Govedarica.

XS
SM
MD
LG