Dostupni linkovi

Beograd: Odgođeno ročište o presudi Suda BiH generalu Đukiću


Sudsko vijeće Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu ponovo je na neodređeno vrijeme odgodilo donošenje odluke o priznavanju presude Suda BiH, kojom je general Vojske Republike Srpske Novak Đukić osuđen na 20 godina zatvora zbog slučaja "Tuzlanska kapija".

Đukićev advokat Milorad Konstantinović rekao je Srni da je suđenje juče odgođeno, jer se Đukić nalazi na liječenju na beogradskoj Vojno-medicinskoj akademiji /VMA/ i da je sudija naredila da odmah po njegovom puštanju iz bolnice ta ustanova obavijesti Sud kako bi bilo zakazano novo suđenje.

"Ne znamo koliko će lečenje trajati. Trenutno rade neka ispitivanja njegovog zdravstvenog stanja. To može da potraje nekoliko nedelja, ali i par meseci, što zavisi od procene lekara", naveo je Konstantinović.

On je dodao da sud nije dao, niti može dati bilo kakav rok jer ne može da se miješa u nešto što je isključivo u nadležnosti medicinskog osoblja na VMA.

Konstantinović tvrdi da iz suda u Sarajevu ne stiže ništa od dokumenata koje je beogradski sud tražio, odnosno da čak 90 odsto tražene dokumentacije nije dostavljeno.

XS
SM
MD
LG