Dostupni linkovi

Abdulah Skaka izabran za novog gradonačelnika Sarajeva


Ilustracija
Ilustracija

Abdulah Skaka iz Stranke demokratske akcije (SDA) u ponedjeljak je na sjednici Gradskog vijeća izabran za novog gradonačelnika Sarajeva.

Za Skaku je glasalo 16 od 28 gradskih vijećnika. On je izabran za gradonačelnika s obzirom na to da su SDA i Savez za bolju budućnost(SBB) osigurali većinu u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Abdulah Skaka je bio zamjenik, sada već bivšeg gradonačelnika Ive Komšića te predsjednik Općinskog odbora SDA Stari Grad.

Skaka je ranije dobio podršku Kadrovske komisije SDA, Kantonalnog odbora SDA Sarajevo te Predsjedništva Stranke demokratske akcije.

Gradski vijećnik Vibor Handžić (Naša stranka) kao kandidatkinju za gradonačelnicu Sarajeva je predložio zastupnicu u Skupštini Kantona Sarajevo Sabinu Ćudić. Ona je osvojila 12 glasova za, devet je bilo suzdržano, a sedam protiv.

Članovi Komisije za izbor i imenovanje gradonačelnika Sarajeva bili su gradski vijećnici Velija Katica, Srđan Simonović, Tea Dreković, Srđan Srdić, Dado Stojnić, Mira Jurić i Bajro Biber.

Za zamjenike gradonačelnika Sarajeva izabrani su Ivica Šarić (SDA) i Milan Krivić.

XS
SM
MD
LG