Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Krivokapić: Vlada na potezu, protesti neizbježni ako ne bude dogovora


Ranko Krivokapić

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić ocijenio je da je vlada na potezu "kako bi se postigao kompromis o povratku opozicije u parlament", dodajući da će protesti biti neizbježni ukoliko ne bude dogovora.

''Vlada je na potezu i ona zna šta je uslov opozicije a to je ponavljanje izbora. Lopta je u dvorištu Vlade. Umjesto da rješava političku, Vlada produbljava ekonomsko-socijalnu i političku krizu a to je dijagnoza pogubljene vlade'', smatra Krivokapić.

On je u intervjuu Televiziji Vijesti rekao da će protesti biti neizbježni ako se što prije ne sjedne za pregovarački sto, prenosi MINA.

Komentarišući navode premijera Duška Markovića kako Vlada posvećeno radi na tome da se opozicija vrati u parlament, kazao je da je jednak stepen ozbiljnosti i odgovornosti te izjave i one da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori odlična.

Krivokapić je naveo da treba da što prije počnu da se dogovoraju.

''Ako se bude natezalo, onda, kao i svugdje, protesti su krajnja sredstva kada ne funkcionišu institucije. Uvijek želimo da damo šansu i ovako krnjim institucijama i krnjoj vladi da rješavamo stvari kroz politički dogovor. Ako toga ne bude, protesti će biti neizbježni'', kazao je Krivokapić.

Upitan da li će izlazak opozicije u više kolona na izborima u Nikšiću biti vjetar u jedra Demokratskoj partiji socijalista odgovorio je odrično.

''Odlazak u više kolona ne šteti opoziciji, i daje više izbora i unutar opozicije će biti demokratskog takmičenja'', naveo je Krivokapić.

Upitan zamjera li ostatku opozicije što neće biti u parlamentu kada se bude glasalo o ulasku Crne Gore u NATO, kazao je da ta odluka mora imati nekoga ko ima nesporan politički i moralni legitimitet, kao i autoritet.

''Ostaviti takvu odluku parlamentu državnog udara ili kupljenim parlamentarcima bi bila istorijska šteta za Crnu Goru. Ne zamjeramo nikome što neće biti, a mi imamo obavezu da budemo'', poručio je Krivokapić.

XS
SM
MD
LG