Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Podignuta optužnica protiv Sanjina Sefića i pomagača


Natpisi na tramvajskim stanicama u Sarajevu, januar 2017.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Sanjina Sefića, Sare Sefić, Dine Alića, Amara Salihovića i Sauda Nišića.

Sanjin Sefić tereti se da je 10. oktobra prošle godine u Sarajevu, vozeći automobil brzinom od 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, ubio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, te pobjegao, počinivši teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode.

Sefić je zatim pobjegao iz Bosne i Hercegovine, ali je uhapšen u Srbiji 12. oktobra, odakle je izručen Bosni i Hercegovini 9. januara.

Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović terete se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijeleza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedosupan organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Saud Nišić tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo uz optužnicu je predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora Sanjinu Sefiću, koji se prilikom ispitivanja 10. januara branio šutnjom.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevo na potvrđivanje, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zbog ubistva dvije studentice građani Sarajeva su protestirali nekoliko puta, upozoravajući na nesigurnost u glavnom gradu BiH.

XS
SM
MD
LG