Dostupni linkovi

Radoica Milosavljević o RTK: Pogrešno sam proračunao


Radoica Milosavljević

“Proračunao sam da mi sledeća ulaganja nanose neprocenjivu veću štetu od ove sada i to je sve”, izjavio je za RSE Radoica Milosaveljević, povodom odluke srpskog Ministarstvo privrede da poništi privatizaciju Radio televizije Kragujevac (RTK) koju je kupio u oktobru 2015. godine po ceni od 85,5 hiljada evra.

U odluci o raskidu ugovora o prodaji RTK Ministarstvo privrede je navelo da kupac Radoica Milosavljević nije izvršio ugovorenu obavezu isplate dospelih zarada, a nije realizovao ni investicionu obavezu od 150 hiljada evra predviđenu za prvu godinu nakon privatizacije.

Zbog toga je Ministarstvo naplatilo bankarsku garanciju od 150.000 evra i raskinulo ugovor o privatizaciji.

“Nema šta da vas zanima. Nisam ispunio uslove. Pokušavao sam. Ja da sam znao ne bih dao pare za nekoliko plata. Sada me pitate nešto što je više nebitno”, rekao je Milosavljević i prekinuo telefonsku vezu.

Milosavljević je kupio osam lokalnih medija u Srbiji, od kojih su pre RTK još dva ugašena (TV Novi Kneževac i Novokneževačke novine). U delu javnosti se sumnja da je ovaj proizvođač plastične ambalaže medije kupovao samo kako bi ih, u ime vladajućih stranaka, stavio pod kontrolu.

Goran Antonijević, predsednik UGS Nezavisnost te medijske kuće kaže za RSE da je sada glavno pitanje šta će biti sa Radio televizijom Kragujevac i sa 67 zaposlenih, zabog čega su se već danas obratili Ministarstvu privrede.

“Mi smo već poslali dopis Ministarstvu u kome smo zatražili da se obezbedi isplata zaostalih zarada, doprinosa i ostalih potraživanja zaposlenih, iz Fonda solidarnosti, naplaćenih bankarskih garancija, ili na neki drugi način. Takođe, tražimo socijalni program za zaposlene koji žele da napuste RTK i da nas obaveste o zakonom predviđenoj proceduri u cilju konsolidacije RTK, kao i da u što kraćem roku pokrenu konsolidaciju. Naglasili smo da mi nismo krivi za ovu situaciju i da je kupac ostavio firmu u mnogo gorem stanju nego što je bila pre privatizacije”, kaže Antonijević.

Zaposleni RTK već mesecima štrajkuju, a TV od početka decembra ne emituje program.

Ranije su izvršitelji popisali celokupnu opremu, a na prvoj licitaciji prodati su svi automobili i deo najvrednije računarske i produkcijske opreme.

XS
SM
MD
LG