Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Podgorica: Komandant specijalaca osuđen na pet mjeseci zatvora


Radosav Lješković suspendovani komandant SAJ

Suspendovani komandant Specijalne antiterorističke jednice (SAJ) Crne Gore, Radosav Lješković osuđen je na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja SAJ-ovaca koji su u oktobru 2015. pretukli više građana nakon protesta DF-a.

Sudija Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović osudila je bivšeg komandanata SAJ-a Radosava Lješkovića na pet mjeseci zatvora zbog pomoganja počiniocima nakon počinjenog krivičnog djela.

Lješković je prema ocjeni suda, svjesno prikrio imena pripadnika SAJ-a koji su u noći 24. oktobra 2015 godine, nakon protesta DF-a, pretukli više građana među njima i Milorada Martinovića.

Sudija Jovović smatra da je Lješković, između ostalog, svojim podređenima dozvolio da povodom slučaja prebijanja Martinovića sačine zajedničku, a ne pojedinačnu izjavu, čime je omogućio prikirivanje istine o tom slučaju.

Za sud je neosnovana odbrana Lješkovića koji je tvrdio da je to uradio zbog nedostatka vremena, a sudija nije povjerovala ni u Lješkovićevu tvrdnju da je za slučaj Martinović saznao dva dana nakon tog događaja, dok o drugim slučajevima prebijanja od svojih podređenih nije ni tražio izjavu. Sud je potvrdio stav tužilaštva i Lješkovića osudio na pet mejseci.

Lješkovićev advokat Zdravko Begović kaže da je izneneđan presudom i najavljuje žalbu.

’’Ja sam pokušao da sudu predstavim da moj branjenik nije izvršio krivično djelo, a sud je našao da je tužilac bio u pravu. Dugo sam u sudnicama i iskreno sam izneneđan današnjom presudom. Međutim, život teče dalje, ja ću izjaviti žalbu Višem sudu u Podgorici koji će kopnačno odlučiti ko je bio u pravu’’, izjavio je Begović novinarima po izlasku iz suda.

XS
SM
MD
LG