Dostupni linkovi

EPS: Obeštetićemo građane zbog grešaka u računima


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Grčić: Obeštetićemo građane, a odgovorne smeniti

Elektroprivreda će obeštetiti sve građane koji su dobili nerealno visoke račune za struju, izjavio je v. d. direktora tog preduzeća Milorad Grčić. On je poručio da je pokrenuta istraga i da će odgovorni biti smenjeni već naredne nedelje.

Milorad Grčić se izvinio građanima koji su dobili visoke račune, navodeći da u određenim delovima Srbije, odnosno na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u ispostavljenim računima.

Tih problema, kako kaže, ima najviše u Beogradu i Nišu.

Kako je Grčić objasnio, pri sledećem čitanju, 1. februara, greške će biti ispravljene.

"Građani koji smatraju da su oštećeni ili da imaju nerealno veći račun, a sve kao posledicu neočitavanja brojila, mogu da reklamiraju račun, a mi ćemo sve ispitati i vrlo precizno pod našim nadzorom 1. februara biće očitana potrošnja za januar i ispravićemo svaki račun. Niko neće biti oštećen", naglasio je Grčić.

Prethodno je premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije rekao da je dobio pritužbe građana zbog visokih decembarskih računa za struju.

"Tražio sam od svojih ljudi da mi dostave informacije. Moguće je da računi budu uvećani za pet, 10 odsto, ali je nemoguće da budu uvećani za 100 ili 150 odsto. Milorada Grčića sam pozvao na razgovor i ustanovili smo nepravilnosti u radu", napominje premijer.

Kaže da će se voditi i posebna istraga drugih državnih organa.

"Građanima koji su već platili uvećane račune, biće vraćen novac. Verovatno će biti manji računi za februar i mart, videćemo kako će to da se uradi. Nadležni organi će sprovesti istragu i taj skandal neće nikada više da se ponovi. Tu priču smo završili", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG