Dostupni linkovi

Ivanić: Pripadnici Oružanih snaga BiH prisustvovaće proslavi Dana RS


Mladen Ivanić
Mladen Ivanić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ponovio je večeras da ima rješenje i da će pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka prisustvovati u Banjaluci obilježavanju Dana Republike Srpske.

Ivanić je novinarima u Banjaluci rekao da nema informaciju da je Ministarstvo odbrane BiH donijelo odluku da ne dozvoli da bilo ko od pripadnika Oružanih snaga BiH učestvuje u programu obilježavanja Dana Republike Srpske.

"Ponavljam, pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka prisustvovaće manifestaciji, ja sam to rješenje našao, a kakvo je, vidjećete ovih dana", poručio je Ivanić.

Ministarstvo odbrane BiH donijelo je odluku da niko iz Oružanih snaga BiH ne smije da učestvuje na proslavi Dana Republike Srpske.

Takva odluka je donesena nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio zahtjev, u skladu sa zakonom, da se prilikom njegovog pojavljivanja na proslavi Dana Republike Srpske angažuje počasna jedinica Oružanih snaga BiH u kojoj je i vojni orkestar.

Zahtjev je odbijen nakon pisma komandanta NATO štaba u BiH Žizel Vilc, koja je navela da bilo kakvo učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u programu obilježavanja Dana Republike Srpske predstavlja kršenje Zakona o odbrani.

XS
SM
MD
LG