Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Premijer Srbije: Ministri sami odlučuju da li će prisustvovati Danu RS


Aleksandar Vučić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće prisustvovati obeležavanju Dana Republike Srpske, a da je na svakom članu Vlade da odluči da li će 9. januara ići u Banjaluku.

"Oni koji žele da idu neka idu, to je slobodan izbor članova Vlade. Siguran sam da će značajan broj ići", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Upitan šta bi preporučio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da li da ide u Banjaluku, Vučić je rekao da on nema šta da preporučuje, jer se Nikolić oduvek ponašao odgovorno i ozbiljno.

On je kazao da Srbija mora da čuva integritet Bosne i Hercegovine jednako koliko voli i čuva integritet RS i poželeo RS dobru ekonomiju, da Banjaluka i Sarajevo imaju bolje odnose, a da Srbi budu snažni da sačuvaju ono što su stvorili i za šta su se izborili.

Govoreći o odnosima u regonu Vučić je rekao da Srbija mora prvo u svom dvorištu da se dogovori šta je to što želi.

"Treba da uradimo sve da bismo sačuvali mir i stabilnost. Ne postoji ništa važnije jer nema rasta, ni investitora, ako postoje bilo kakvi sukobi. Da li je nešto pravda ili nepravda, sa tim smo se suočavali decenijama, ali naše je sada da razmišljamo o budućnosti i o poslu, a ne o povratku u prošlost", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima Srbija ne treba da učestvuje u igrama koje će narušiti mir i stabilnost.

XS
SM
MD
LG