Dostupni linkovi

Miloš Marović zatražio odgađanje zatvorske kazne


Miloš Marović
Miloš Marović

Miloš Marović zatražio je od Osnovnog suda u Kotoru odgađanje zatvorske kazne samo nekoliko dana prije 8. januara, kada je trebalo da se javi u zatvor u Spužu da bi odslužio kaznu od 11 mjeseci za učešće u budvanskim aferama, prenose crnogorski mediji.

Advokat Zdravko Begović kaže da se njegov klijent nalazi na bolničkom liječenju u Beogradu.

"Čim se moj branjenik nalazi u bolnici riječ je o bolesti koja ima određenu dimenziju i koja je vjerovatno takvog obima da on ovog časa neće moći da stupi na izdržavanje kazne zatvora", rekao je Begović.

Zbog bolničkog liječenja u Beogradu, odgađanje zatvorske kazne prije dva mjeseca zatražio je i dobio Milošev otac Svetozar Marović.

U tom periodu crnogorski mediji objavili su njegovu fotografiju iz jednog beogradskog lokala na kojoj se vidi kako pije čaj i čita novine.

Da li je Svetozar Marović zaista spriječen da služi kaznu mišljenje će, na osnovu medicinske dokumentacije, dati vještaci koje je angažovao sud u Kotoru.

Miloš Marović je vratio 385.000 evra, za koliko je oštećen budvanski budžet nezakonitom prodajom 26.000 metara kvadratnih opštinske zemlje na Jazu.

Njegov otac Svetozar treba da vrati više od milion evra i da odsluži zatvorsku kaznu od tri godine i deset mjeseci.

XS
SM
MD
LG