Dostupni linkovi

Njemačka: Azilanti u Hanoveru varali na socijalnim naknadama


Migranti, Njemačka
Migranti, Njemačka

Hanover, grad na sjeveru Njemačke, osnovao je posebno povjerenstvo koje bi trebalo ispitati 300 slučajeva u kojima su azilanti varali na socijalnim naknadama.

Većinom se radi o izbjeglicama iz Sudana koji su u Njemačku stigli u izbjegličkom valu ljeti 2015., rekao je predsjednik povjerenstva grada Braunschweiga, Joern Memenga. On je štetu procijenio na nekoliko milijuna eura, prenosi Hrt.hr.

Postoje naznake da su se izbjeglice nekoliko puta registrirale na različitim mjestima kako bi više puta dobivali socijalnu pomoć. Većina njih prijavljivala se s dva ili tri različita imena i prezimena, kaže Memenga opisujući metode kojima su se pritom služili. Tvrdi da za to nisu krivi preopterećeni socijalni radnici koji su na vrhuncu krize registrirali i do 2000 ljudi dnevno.

Svaka osoba prevarila je vlasti u prosjeku za nekoliko tisuća eura, a u jednom je slučaju ista osoba koristila dvanaest različitih identiteta i tako stekla 45.000 eura.

Državna odvjetnica Braunschweiga kaže kako je malo vjerojatno da će prevare dobiti sudski epilog. Kada su prevare otkrivene, većina je već otišla, rekla je Julia Meyer.

XS
SM
MD
LG