Dostupni linkovi

Zbog zagađenja vazduha zabrana vožnje u centru Sarajeva


Zagađenost vazduha u Sarajevu
Zagađenost vazduha u Sarajevu

Operativni štab Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo je donio Odluku o proglašenju Druge epizode "Upozorenje" zbog povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku u Kantonu Sarajevo.

U okviru naređenih mjera Ministarstvo untrašnjih poslova Kantona Sarajevo preduzeće aktivnosti iz svoje nadležnosti koje se ogledaju u zabrani kretanja automobila na relaciji Baščaršija - Ilidža, u oba smjera, čiji benzinski motori imaju normu manju od EURO 1 ili dizel motori koji imaju normu manju od EURO 3.

Ovo se ne odnosi na vozila policije, inspekcije, ministartva odbrane, javnog gradskog prevoza, javnih komunalnih preduzeća, vozila sa diplomatskim tablicama i vozila hitnih intervencija.

Istovremeno, zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa preko 3,5 tone na glavnom gradskom longitudinalnom pravcu na relaciji Baščaršija -Nedžarići u oba smijera, sa preusmjerenjem saobraćaja na alternativne pravce kretanja.

Tehnička regulacija i preusmjeravanje saobraćaja na alternativne pravce za vrijeme zabrane vršiće se privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, znacima i naredbama koje daju policijski službenici, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

XS
SM
MD
LG