Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti


Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je snaga Srbija što ne menja svoju politiku.

"Nisam od onih što kad ode u Moskvu govori jedno, a kad ode u Vašington govori drugo. U Moskvi kažem da smo mi na evropskom putu, u Vašingtonu kažem da nećemo da uvodimo sankcije Ruskoj federaciji. To je naša politika", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je rekao da Srbija MiG-ove 29 iz Rusije dobija "potpuno besplatno", a da će platiti samo rakete (vazduh - vazduh i vazduh - zemlja) koje želi da ima.

On je rekao da će sa nabavljenim MiG-ovima Srbija moći da zaštiti "gradove, sela i mostove", ali da nema nameru da vodi bilo kakve ofanzivne ratove i sukobe.

"Mi smo ovo uradili bismo zaštitili našu decu i da bismo im garantovali budućnost. Mnogo smo srpskih glava izgubli", rekao je premijer Srbije-

On je dodao da je on MiG-ove 29 tražio u više navrata od predsednika Rusije Vladimira Putina, zato što "brine o budućnosti Srbije".

"Naš narod onakvu sudbinu kakvu je doživljavao 1995. i 1999. godine više neće doživeti", rekao je Vučić i dodao da je Srbija mnogo naučila iz svojih grešaka i da ima drugačiju i bolju budućnost.

Agencija Asošiejted pres (AP) ocenjuje da ovaj potez potencijalno jača uticaj Moskve na Balkanu.

XS
SM
MD
LG