Dostupni linkovi

Delimustafić i Škrijelj nedostupni policiji


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Alija Delimustafić i Jusuf Škrijelj nisu danas pronađeni na kućnim adresama i tako su ostali nedostupni organima gonjenja.

Kako su kazali u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, nakon što je Sud donio Odluku o ponovnom određivanju pritvora za četvero osumnjičenih u predmetu ‘Pravda’, dvojica osumnjičenih nisu pronađeni na svojim adresama.

''Tužilaštvo KS upravo je obaviješteno da Sudska policija nije pronašla osumnjičene Aliju Delimustafića i Jusufa Škrijelja na adresama. Desilo se ono na što smo ukazivali, nedostupni su organima gonjenja. Tužilaštvo će odmah predložiti Sudu raspisivanje interne i međunarodne potjernice za ove osumnjičene'', kazala je Bavčić.

Uhapšeni u akciji 'Pravda' osumnjičeni su za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, pranje novca i prevara.

Sudsko vijeće koje je donijelo današnju Odluku zasijedalo je u drukčijem sastavu od onog koje je prije desetak dana donijelo Odluku o puštanju iz pritvora osumnjičene četvorke.

Sudsko vijeće koje je donijelu Odluku o njihovom puštanju na slobodu činili su Muhidin Hajdarević, Adisa Zahiragić i Braco Stupar.

XS
SM
MD
LG